Tuesday, April 5, 2011

Bahu Harakah Senget Sebelah

Laporan Harakah tentang skandal seks seorang pemimpin kanan pembangkang sangat tidak adil.

DALAM BANYAK TULISAN HARAKAH ISU YANG DIMAINKAN IALAH:

1. VIDEO LUCAH TIDAK BOLEH DITAYANGKAN ATAU DITENGOK KERANA IANYA BERDOSA.

2. VIDEO SEKS DGN PELACUR INI ADALAH KONSPIRASI DAN FITNAH YG DIBUAT OLEH UMNO.

KITA NAK TANYA HARAKAH:

1. YANG MANA LEBIH BERAT DOSA, BERZINA DGN PELACUR ATAU MENONTON ORG BERZINA DGN PELACUR? LEBIH PERHATIAN DIBERI OLEH MEDIA PERDANA DAN ORG AWAM TERHADAP VIDEO LUCAH INI KERANA TUDUHAN MELIBATKAN PEMIMPIN NEGARA.

KALAU SKANDAL INI MELIBATKAN KERANI PEJABAT POS ATAU PENDATANG ASING YG JUAL APOM BALIK KT PASAR MALAM MEMANG LAH ELOK KITA DIAMKAN SAHAJA.

PENAYANGAN VIDEO LUCAH KPD AWAM MEMANGLAH ISU YG PENTING UNTUK DIBENDUNG OLEH KERAJAAN TETAPI ISU YG TERLEBIH PENTING IALAH ADAKAH PELAKU SEKS DLM VIDEO TERSEBUT IALAH PEMIMPIN TERTINGGI PEMBANGKANG?

HARAKAH SEPATUTNYA MENYOKONG USAHA UTK MENUBUHKAN SURUHANJAYA DI RAJA UTK MENYIASAT SAMADA BENAR PEMIMPIN TERBABIT TERLIBAT DGN PELACUR ATAU PUN TIDAK.

KITA TK MAU PEMIMPIN NEGARA KITA NI, DARI PIHAK KERAJAAN ATAU PEMBANGKANG, MELANGGAN PELACUR! KALAU HARAKAH RELA ITU HARAKAH PUNYA PASAL, SAYA DAN RAMAI LG RAKYAT MALAYSIA TAK MAU!

2. INI FITNAH. TIGA DATUK YG MENGELUARKAN VIDEO NI DH KATA MEREKA TIADA KAITAN DGN UMNO DAN UMNO PUN DH MENAFIKAN JUGA. APA BUKTI HARAKAH MENULIS UMNO TERLIBAT? JIKA TKDE BUKTI TUDUHAN HARAKAH INI ADALAH FITNAH!

Apa pendapat Tuan-tuan?

Sebar bahan lucah sah di sisi undang-undang?
Harakahdaily   

KUALA LUMPUR, 5 April: Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) mengutuk tindakan penyebaran video seks bahan lucah secara terbuka menerusi laman web video Youtube dan foto akhbar tempatan.
“Sesungguhnya perbuatan serta tindakan ini sangat keji dan menunjukkan betapa rendahnya nilai moral dalam masyarakat Malaysia,” kata Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim), Dr Muhamad Razak Idris.

Katanya, penyiaran itu bertentangan sama sekali dengan ketetapan serta prosiding yang telah ditetapkan oleh undang-undang negara, di samping secara langsung mencabar autoriti pihak berkuasa yang berkenaan seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Di samping itu, tambahnya Abim juga menilai penyiaran video itu akan meninggalkan kesan yang negatif terhadap pembentukan tatasusila serta moral masyarakat di negara ini.

“Kegiatan ini jika tidak diambil tindakan akan menjadi prisidion bahawa penyebaran bahan lucah adalah suatu yang sah dan tidak melanggar undang-undang negara,” katanya.

Menurutnya, perkara sedemikian rupa tidak pernah berlaku sepanjang catatan sejarah politik Malaysia.
“Ini sekaligus membangkitkan persoalan kepada kita apakah norma-norma sedemikian ingin kita tonjolkan dan hidangkan kepada generasi muda dan masyarakat dalam dan luar negara sebagai satu keperluan kepada usaha pembangunan negara ini,” katanya lagi....

No comments:

Post a Comment

Disclaimer - Jika Anda menulis komen maka Anda bertanggungjawab terhadap komen yang Anda tulis jika ianya menyalahi undang2 atau didakwa di mahkamah. Pemilik blog HarakahX tidak akan bertanggungjawab terhadap komen pembaca.