Tuesday, June 21, 2011

PAS = buduh, PKR = sewel, DAP = ?

Salam, ni daripada pandangan saya, jgn marah aa, ini pandangan peribadi, mungkin saya salah mungkin saya betul. Kalau betul jadikan pengajaran, kalau saya salah saya mohon ampun kepada Allah dan sesiapa berkenaan.

Ada 3 parti pembangkang di Malaysia, pas = buduh, pkr = sewel, dap = bijak.

Yg perasan bijak mungkin ialah ketua pembangkang. Dia ingat dia power padahal dap hanya peralatkan dia saja.

DAP sebenarnya ketua pakatan pembangkang ni dan dap boleh lantik mb boneka mcm dr nizar dan khalid ibrahim. Tengok ye Tuan2, kalau DAP kata tk boleh semua ahli pakatan pembangkang tak berani melawan, agaknya telur ahli pas pun terenjat kalau dap marah.

Cuba tgk bila tunjuk perasaan je yg pergi nya pengikut parti buduh dgn pengikut parti sewel yg mana mereka ni org melayu Islam. Dgn bangganya depa baring atas jalan dan sanggup guna Molotov cocktail.

Kemudian melayu Islam pas dan pkr ni kelahi dgn melayu Islam umno/bn. Islam sama Islam berkelahi Tuhan marah dan keberkatan mungkin ditarik balik dari negara kita..

Pengikut dap bijak dan depa tk pegi tunjuk perasaan, tk pun dia tgk kt tepi jalan je. Penyokong dap tk luka, tk sakit dan tk letih tambah lg DAP menang pilihanraya.  PAS bila tunjuk perasaan dia nombor satu sokong tapi pilihanraya kalah, pkr pun kalah (contohnya di pilihanraya Sarawak), tgk betapa bijak DAP dan penyokongnya..

Memang la kalah pilihanraya, siapa nk sokong parti budus dan parti sewel? Budus maksud saya mengekor membabi buta dan sewel maksud saya bertindak mcm org tak waras.. kasar sikit supaya panas bila baca, jgn marah nanti kena jual hehehe

Wahai org melayu Islam tk kira anda anggota parti mana, berfikirla dgn bijak dan waras, dan fikirla jangka panjang. Rapatkan barisan, buang yg keruh ambil yg jernih, mari kita bermaaf-maafan mcm hari raya. Bersatulah kita, kita bantu membantu, PAS bantu umno, umno bantu pas, apa  guna kita berkelahi?

Jgn kita jadi terus-terusan jadi bodoh, cukuplah apa yg dh terjadi, jgn kita percaya kpd ketua pembohong lg, jgn menang sorak kampung tergadai..