Monday, March 7, 2011

Bila nk muhasabah parti sendiri? Nk betulkan parti sendiri?

7 Mac 2011
"Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat...

Menurutnya, PAS bukan menentang calon Umno sebaliknya parti kerajaan yang disokong oleh segala gentera kerajaan negeri dan Persekutuan.

Beliau berkata demikian kepada media ketika diminta mengulas keputusan dua pilihanraya kecil di Dun Merlimau dan Kerdau, selepas mesyuarat Ecer tengahari tadi.

Beliau berkata, di Malaysia walaupun mengamalkan demokrasi, namun hakikatnya ‘dia mahu kerasi’ sehingga pilihanraya sebenar sudah tidak wujud di Negara ini.

Menurutnya, PAS sebagai sebuah parti telah menentang calon kerajaan pemerintah dan bukannya menentang calon parti Umno atau BN."

Minta maaf, pada pandangan kami Tuk Guru tk boleh salahkan sesiapa, org yang berjiwa besar salahkan diri sendiri sendiri.

Kalau PAS betul2 bagus pasti PAS menang. Tk silap saya ada dlm AlQuran ayat yg menyatakan '..golongan yang kecil dapat mengalahkan golongan yang banyak..'. Dlm perang badar sahabat Nabi yg sedikit boleh mengalahkan ribuan org musuh kerana bantuan Allah

Dlm pilihanraya ni kenapa PAS menang? Allah tk bantu PAS, sebab apa?

ISLAM ITU SEMPURNA, PAS ITU BANYAK SALAH DAN SILAP

No comments:

Post a Comment

Disclaimer - Jika Anda menulis komen maka Anda bertanggungjawab terhadap komen yang Anda tulis jika ianya menyalahi undang2 atau didakwa di mahkamah. Pemilik blog HarakahX tidak akan bertanggungjawab terhadap komen pembaca.