Friday, October 21, 2011

Apa Kata Pengundi Islam Tentang PAS:

Salam,

PAS buat ceramah dan mengutuk org Islam UMNO siang malam. Menulis berita tahap terencat akal dlm Harakah. Dan juga bersekutu dgn parti PKR dan DAP. Apa hasilnya?

Hasilnya, kalau nk tahu, adalah seperti yg diluahkan oleh seorang pengundi Islam yg komen dlm satu blog (link: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8967104577391350146&postID=8167981777763092420&page=1&token=1319259045937):


Lucu, lucu. Orang PAS berlombe-lombe pergi ke perhimpunan BERSIH yang dianjurkan oleh Ambiga, seorang peguam yang menyokong murtad. Siap ada yang pura2 mati lagi dan sebelum mati siap sembahyang atas jalan raya.

Tapi bila ada NGO, saya ULANGI, NGO yang menganjurkan perhimpunan utk selamatkan akidah, ramai pencacai serta barua PAS yang memperlekehkannya. Apa sudah jadi ni brader. Peguam murtad hang sokong tapi NGO yang nak buat perhimpunan selamatkan akidah korang ketawakan. Astaga... bawak2 mengucap orang PAS.

Tentang UMNO, tak payahlah orang2 PAS pertikaikan. Dah tentu la orang UMNO ni kafir pada mata orang2 PAS. Jadi kalau diorang tak pergi pun tak apa. Tak jadi kudis. Tapi bila orang PAS yang dikenali sebagai maha suci bebas dari dosa tak nak pergi@menentang maka secara automatik orang2 PAS ini menjadi HAMPAS di mata saya.

Apa lagi yang dapat saya perkatakan. Begitu murahnya maruah orang2 PAS sekarang ini.

akuantiPAKATAN.

October 21, 2011 5:47 PM

Wahai saudara kami org PAS, berjuanglah dgn bijak!

Ni lagi satu komen:

PAS ape kisah pasal murtad ni pun. Dulu kisah la... sekarang ni hanya kesahkan undi dari Cina je....

Sebab tu la agama Islam pun diorg tak kesah boleh jual dengan harga yang murah demi undi. Kalau PKR tolak ketepi la... ketua parti pun amalkan Islam liberal. Anggap semua agama adalah sama, depan belakang pun taruh sama rata je.....


October 22, 2011 7:06 AM

2 comments:

  1. Perhimpunan BERSIH diketuai oleh A Samad Said, tapi kenapa Ambiga yg dapat Nama? A Samad Said yang hantar Memorandum, kenapa Ambiga dapat nama? Ini buktinya Pakatan Rakyat telah diperkudakan oleh Ambiga! Semua A Samad Said punya usaha Ambiga dapat nama!

    ReplyDelete

Disclaimer - Jika Anda menulis komen maka Anda bertanggungjawab terhadap komen yang Anda tulis jika ianya menyalahi undang2 atau didakwa di mahkamah. Pemilik blog HarakahX tidak akan bertanggungjawab terhadap komen pembaca.