Thursday, March 17, 2011

Harakah dan PAS: Beri keadilan kpd Saiful!

Kepada Harakah, penulisnya dan peminatnya, saya rasa ayat di bawah ini Anda perlu baca dan hayati:

"Maksud firman Allah: Hai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu jadi orang-orang yang selalu menegakkan (kebenaran) kerana Allah, menjadi saksi dengan adil, dan janganlah sekali-kali kebencianmu terhadap sesuatau kaum mendorong kamu untuk berlaku tidak adil, berlaku adillah, kerana adil itu lebih dekat kepada takwa, dan bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (An Nisaa':8)"Pada pemahaman saya, mengikut ayat di atas Harakah dan org PAS perlu adil kepada Saiful Bukhari (yg mendakwa dirinya diliwat pemimpin PR) walaupun org PAS benci kpd Saiful. Ayat di atas menunjukkan Allah SWT suruh kita berlaku adil walaupun individu berkaitan sangat kita benci.

Jika Harakah dan org PAS tk berlaku adil kpd Saiful (menolak mentah2 aduan dan sumpah beliau) maka mungkin org ramai boleh kata Harakah, PAS dan org-org PAS ni "ambik ugama suku, politik suku".. Anda faham maksudnya kan?No comments:

Post a Comment

Disclaimer - Jika Anda menulis komen maka Anda bertanggungjawab terhadap komen yang Anda tulis jika ianya menyalahi undang2 atau didakwa di mahkamah. Pemilik blog HarakahX tidak akan bertanggungjawab terhadap komen pembaca.